Skip to main content

Oberta convocatòria 9è Premi Jove de Còmic de Sant Martí

Premi Còmic 9

Ja està oberta la convocatòria per participar a la 9a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de les violències masclistes, que organitza el Districte de Sant Martí amb el suport de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, i en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i del Consell de Dones del Districte.
 

Aquest premi té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de les violències masclistes i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència. Al web del premi podreu trobar recursos per inspirar-vos i exemples de còmics creats per joves que han participat al premi amb les seves creacions i la seva visió sobre la violència masclista. També hi trobareu indicacions de com presentar la vostra obra a concurs a les bases.

Poden participar en aquest concurs adolescents i joves que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona, i que tinguin fins a 25 anys el dia en què finalitza el termini de presentació d’obres, de forma individual o col·lectiva, tot i que cada participant només podrà presentar una obra, en qualsevol de les categories següents:

  •           Categoria A (còmic): persones d’entre 16 i 25 anys
  •           Categoria B (còmic): persones menors de 16 anys
  •           Categoria C (fanzine): especial per la participació de centres educatius, equipaments i serveis per a adolescents i joves de la ciutat de Barcelona amb la creació d'un fanzine. En la ideació i l’edició del fanzine, hi poden participar docents i altres membres de la comunitat educativa del centre, així com personal tècnic dels equipaments i serveis per a adolescents i joves, però els continguts han d’estar creats i seleccionats majoritàriament per l’alumnat i les persones usuàries dels equipaments i serveis.

Hi ha un munt de premis per a les persones guanyadores de les diverses categories: 1000€ per al Premi del Jurat en la categoría A, una tauleta gràfica, lots de còmics i novel·les gràfiques, cursos de dibuix a l'escola Joso, material de dibuix especialitzat i entrades per al Manga Barcelona!

El termini per participar en el 9è Premi Jove de Còmic Sant Martí acaba el 15 d’abril del 2024.

El Premi compta amb la col·laboració de l’Escola Joso -Centre de Còmic i arts visuals-, Norma Editorial, la Cooperativa Trama SCCL, Tigre de Paper, Editorial Finestres i Ficomic (Federació d'Institucions Professionals del Còmic).

Tota la informació del premi a la web del premi 

Autoria

Teixim Xarxes

Temàtica
Art i cultura
Feminismes
Violència de gènere
Àmbit
Còmic
Públics
Adolescents
Infància
Joves
Comparteix-ho

col·laboracions

Punts Liles
Districte d'Horta - Guinardó. Ajuntament de Barcelona
Alliberem el barri! Performance "Les dones som subjectes"
Institut Quatre Cantons