Cicle de Cinema ‘Dones: Accions i Resistències’ Juny-setembre 2017

10 de juliol de 2017 - 20:30 a 14 de setembre de 2017 - 20:00

Cinema Dones. El cicle ofereix la possibilitat de veure interessants propostes fílmiques de juny a setembre de 2017. Organitzat per la Regidoria de Feminismes i LGTBI. Primera cita, 5 de juny a les 21,30 h a la Plaça de la Trinitat.

La programació del cicle se centra en les diferents estratègies amb què els personatges femenins protagonistes responen als conflictes, en escenaris d’injustícia o imposició.

Aquest fil conductor segueix personatges femenins que accepten els reptes dels processos de canvi amb un altíssim grau d’implicació. En la majoria dels casos hauran d’adoptar posicionaments crítics, sovint  incòmodes, que tindran conseqüències en l’àmbit personal i  familiar.

La determinació, la consciència i l’assumpció de responsabilitats que es posen en joc en cadascuna de les situacions recreades en els films (Pago JustoEl viaje de Bettie, FátimaUna segunda madreLocas de Alegría, Criadas y Señoras i Organizar lo (im)possible)  ens revelen una diversitat d’actituds entre les quals destaca el coratge.

De registres variats, però amb l’encert comú d’una construcció dramàtica excel·lent, aquestes sis produccions ens proposen un viatge per escenaris on la quotidianitat i l’excepcionalitat es donen la mà.

La lluita per l’equitat salarial, els canvis de posicionament a partir dels canvis biològics o el combat per la dignitat davant l’estigma de la bogeria són expressions de l’exercici irrenunciable d’uns drets. D’entrada, el dret de defensar perspectives que és de justícia abordar i plantejar, per més que siguin problemàtiques.

Consulteu el  programa adjunt. Us hi esperem!

Més Teixim