Skip to main content

Primary tabs

Trama

col_lectiu_feminista

Profile picture for user Trama

Som una entitat de l'ESS dedicada a la dinamització cultural i la sensibilització social des d'una perspectiva transversal, crítica, feminista, interseccional i transformadora.

Realitzem projectes, accions culturals i activitats de formació i sensibilització de la ciutadania, en l’àmbit de l’educació formal i no formal i adaptada als diferents sectors de població i a les diverses etapes de la vida.

Aquestes són les nostres línies de treball:

# Cultura contra la violència: A través de la història, la filosofia, la ciència, la literatura i les arts, analitzem les manifestacions culturals des d’una perspectiva feminista, sensibilitzem sobre les violències masclistes i descobrim el paper de la creació artística en la defensa de la diversitat de gènere i la lluita per l’equitat.

# DiversitArts: Cultura per a la transformació social: A través de la història, la filosofia, la ciència, la literatura i la creació artística col·lectiva, reflexionem sobre els estereotips i prejudicis encara vigents, descobrim el poder de les humanitats en la lluita per l’equitat i fomentem l’empoderament i la implicació de la ciutadania en la defensa de la diversitat.

# Repensem els contes: A partir de la narració teatralitzada de contes tradicionals i de nova creació, qüestionem les històries, repensem els personatges i inventem altres maneres d’explicar-les, per tal d’evitar prejudicis i discriminacions i fomentar la igualtat, el respecte a la diversitat i la cultura de la pau.

# La cultura d’una altra manera: A través de xerrades, debats, tallers, cursos, espectacles, rutes urbanes, visites comentades i accions comunitàries, apropem les humanitats, la cultura i els llenguatges artístics a la ciutadania des d’una perspectiva crítica, participativa i compromesa.

# Animem el barri!: Mitjançant la dinamització d’accions artístiques comunitàries realitzades a l’espai públic per persones i col·lectius del barri, sensibilitzem a la ciutadania i fomentem la cohesió social i les relacions de pertinença de la comunitat.

# Donants de memòria: Mitjançant la dinamització i documentació de tallers amb gent gran, fomentem la seva formació i interacció amb la resta de la comunitat alhora que facilitem que a través dels seus coneixements i records puguin contribuir a la recuperació de la memòria oral dels seus barris.

# Teixim xarxes contra els estereotips!: A través d’una plataforma virtual (aquesta on estàs ara mateix), recursos pedagògics, activitats culturals i projectes educatius promovem l’enxarxament de les iniciatives que lluiten contra els estereotips sexistes, difonem continguts antimasclistes i sensibilitzem sobre la diversitat de gènere, sexual i afectiva. 

# Educoop. Plataforma educativa de l’Economia Solidària: A través d’una plataforma virtual, recursos pedagògics, activitats formatives a disposició d’entitats i equipaments i projectes educatius en el territori, promovem la difusió dels valors i pràctiques de l’Economia Solidària i l’educació transformadora al llarg de la vida.

Carrer de la Reina Amàlia, 3, Barcelona, Espanya
Barcelona
Spain

Cartell jornades
II Jornades Contra la Grassofòbia i la Violència Estètica vers les Dones i les Dissidències de Gènere a Catalunya
Trama
CONTRA LA LGTBIFÒBIA. Recursos per treballar la lgtbifòbia i l’assetjament homofòbic a les aules
Trama
Cultura contra la violència. Programa de tallers
Trama
Recursos per treballar els rols i estereotips de gènere, la pressió estètica, la diversitat sexual i afectiva i les violències de gènere.
Trama
Recursos pedagògics per treballar la perspectiva de gènere i feminista en la ciència amb infants i joves.
Trama