Jocs i joguines lliures de sexisme. Campanya de difusió

Ventafocs i les germanastres ballant

Aquest desembre iniciem una campanya de difusió per fomentar uns jocs i joguines no sexistes.

En aquestes èpoques s'incrementa la publicitat de jocs i joguines infantils i el seu consum. Molt sovint, tant els jocs i les joguines com la publicitat reprodueixen, explícitament o implícitament, els rols i estereotips sexistes. Com evitar-ho?

 

Ventafocs i les germanastres ballant

 

A Catalunya hi ha moltes entitats que han treballat en projectes i han generat recursos per sensibilitzar entorn aquests temes: es proposen contes i històries lliures de rols i estereotips; es fomenten els jocs cooperatius i creatius; s'incentiva el comerç de proximitat i respectuós amb el medi ambient; es promou un consum responsable o es demana que es prioritzin els gustos i desitjos de l'infant per sobre al gènere que se li va assignar.

Tots aquests materials ens poden ajudar a detectar el sexisme, a fomentar el pensament crític en infants i persones adultes, a treballar per un consum responsable i a prevenir i erradicar els rols i estereotips sexistes.

Si ets una entitat, equipament, col·lectiu, etc. que hagi fet una campanya, generat un recurs o dinamitzat un projecte que treballi la prevenció i erradicació dels rols i estereotips sexistes en jocs i joguines, escriu-nos i l'afegirem al recull de recursos que hem realitzat per la campanya de difusió.

Cal donar visibilitat al coneixement generat i  dotar-nos col·lectivament d'estratègies per seguir treballant, innovant i lluitant per erradicar els rols i estereotips sexistes.

Així doncs #NoRegalisSexisme #NoComprisSexisme

Més Teixim

Mateixa temàtica