Premi Joves Creadores 2022: projectes de curtmetratges sota el lema “Les nostres mares”

  • Del 12 de setembre al 28 d’octubre es poden presentar projectes de curtmetratges liderats per dones sota el lema “Les nostres mares”
  • El Premi està dotat amb 5.000 euros, una residència tècnica a La Bonne i la participació a una mistress class
  • El certamen pretén incentivar i visibilitzar la creació audiovisual amb perspectiva de gènere de les joves creadores de la ciutat de Barcelona

 

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col·laboració amb l’ICUB i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, obre una nova convocatòria del Premi Joves Creadores amb la intenció d’incentivar la producció i la creació audiovisual entre la població jove de dones de la ciutat, enguany sota el lema “Les nostres mares”.

La relació entre mares i criatures està dotada de gran complexitat, plena de llums i ombres. Una relació que s’obre tant a aquelles mares, que havent parit o no, han maternat; com a aquelles que han estimat incondicionalment, o a les que han hagut d’abandonar les seves criatures. El certamen està obert a projectes que parlin de qualsevol tipus de maternitat, acollint així totes aquelles idees que abracin maternitats heterogènies.

Les mares són origen i refugi, cos i paraula, el primer lloc en el que vivim el món. La relació amb la nostra mare és també el punt de partença de la relació amb una mateixa i des d’on aprenem a relacionar-nos amb les altres dones, d’aquí la complexitat relacional entre dones. El Premi Joves Creadores 2022 vol parlar de “Les nostres mares” i convida a crear sobre aquesta riquesa i meravella existencial, sense obviar les frustracions, absències, reptes i dolors. Perquè les nostres mares són dones corrents, filles que han pogut tenir dificultats a l’hora de significar-se lliurement en relació amb les seves pròpies mares. La genealogia femenina inunda les nostres vides.

El Premi consistirà en una dotació de 5.000 euros per a realitzar la proposta presentada, així com una residència tècnica a La Bonne per dur a terme la postproducció. La guanyadora també participarà d’una mistress class amb una directora o realitzadora audiovisual.

La convocatòria està oberta del 12 de setembre al 28 d’octubre. Durant aquest període es posarà a disposició el formulari d'inscripcions.

Es poden consultar les bases específiques del certamen i tota la informació a www.labonne.org.

Més Teixim