Teixim

Jornada Brúixola pels drets humans i la salut mental

L'Associació Salut i Família amb la col·laboració de l'Associació de les Nacions Unides a Espanya (ANUE) organitza la Jornada Brúixola pels Drets Humans i la Salut Mental, on s'exposarà el desenvolupament del programa Brúixola 'Orientació, acompanyament i suport psicosocial i jurídic per a famílies vulnerables i en risc d'exclusió social' a càrrec de la directora general de l'Associació Salut i Família. Seguirà la ponència basada en els Drets Humans 'Els drets humans en acció: protecció de les dones i de les famílies vulnerables', del Sr.

Median T la Danza

Median T la Danza és una associació sense ànim de lucre que dissenya, implementa i avalua iniciatives socioartístiques per tal d'aconseguir una societat més justa.

Es tracta de projectes socioeducatius on, a través de diferents exercicis de moviment i encetant conjuntament un procés creatiu, es treballen aspectes com la confiança, l'escolta, la cohesió del grup, la comunicació, la vulnerabilitat o la gestió emocional sempre des d'una perspectiva inclusiva, crítica i feminista.

Taller 'Canvis post-covid en els usos dels temps'

La Xarxa dels Bancs del Temps organitza el taller 'canvis post-covid en els usos dels temps' adreçat a la formacíó del personal de l'Associació Salut i Família i a les secretaries i socis i sòcies dels Bancs del Temps. Comptarà amb la presència de la Dra. Carla Estivill, Directora de la Fundació Estivill Sueño qui impartirà la xerrada 'Usos personals i socials del Temps post-covid. Oportunitats i barreres per a un millor equilibri; i amb el diàleg 'Noves tendències en els usos del temps post-covid' entre la Dra. Elvira Méndez, Directora de l'Associació Salut i Família i la Sra.

Taller 'Els Bancs del Temps la utilització de les tecnologies digitals'

Taller  impartit pel Sr. Josep Maria Llampallas. Responsable de la Plataforma Informàtica dels Bancs del Temps. Es tractarà de la dinamització de les xarxes socials i de la gestió i registre de les dades d'intercanvi entre els socis/sòcies dels Bancs del Temps. Adreçat a les secretaries i socis/es dels Bancs del Temps i a les treballadores de l'Associació Salut i Família.
A través de zoom el dimecres dia 25 de maig de 15:30 a 20:30

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

Jornada Brúixola per als Drets Humans

L'Associació Salut i Família organitza la Jornada Brúixola per als Drets Humans el dia 2 de desembre. Començarà amb la presentació del Programa Brúixola a càrrec de la Dra. Elvira Méndez. Directora General de l'Associació Salut i Família: continuarà la ponència 'Els drets humans en acció: protecció de les dones i famílies vulnerables' de la Sra. Eulàlia Pascual. Presidenta de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE). Clourà la jornada la taula rodona 'Experiències i lliçons jurídiques i psicosocials'; moderada pel Sr. Xavier Guerrero. Director d'ANUE i participada per la Sra.

Jornada Transformant Vulnerabilitat (Barcelona)

L'Associació Salut i Família organitza la jornada 'Transformant vulnerabilitat' a Barcelona al Palau Macaya. Comptarà amb les ponències 'Claus d'un model integral d'atenció a dones i famílies vulnerables' a càrrec de la Dra. Elvira Méndez. Directora de l'Associació Salut i Família; i amb la de 'Desigualtats socials i vulnerabilitat de les famílies: reptes i oportunitats' a càrrec de la Sra.

L'Associació Salut i Família organitza el webinar 'L'avortament legal a Llatinoamèrica. Avenços i reptes'

L'Associació Salut i Família en col·laboració amb la Unió d'Associacions Familiars i Catòliques per El Dret a Decidir Argentina organitza una trobada via Zoom sobre la situació de l'avortament a Llatinoamèrica.

PROTOCOL PER L’ABORDATGE DE LES VIOLÈNCIES SEXUALS A LES ORGANITZACIONS Guia de prevenció i actuació de Lafede.cat

El Protocol de Lafede.cat és una aposta feminista i interseccional, que va més enllà dels protocols «clàssics» i de mínims. No només dona importància a respondre a les violències, les agressions, els abusos i assetjaments sexuals, sinó que també inclou les discriminacions sexuals i per raó de gènere i les equipara en drets a les altres. Defuig de victimitzacions i paternalismes, posa l’accent en la víctima i en la seva recuperació, i la reconeix per damunt de tot com a subjecte de drets, no només com a objecte d’agressió.