Skip to main content

Contes en Revolta

Autoria

Trama

Comparteix-ho

STEM preparades!

Autoria

Eduxarxa

Comparteix-ho

Projecte Integral de Coeducació (PIC) – experiència escoles Palau-solità i Plegamans

Autoria

Cúrcuma

Comparteix-ho

Contes sobre conflicte, assetjament, límits i el valor del respecte

Descripció

Recull bibliogràfic de contes per parlar amb la canalla sobre conflicte, assetjament a l'aula, aprendre a posar i respectar límits i el valor del respecte.

Podeu descarregar el recull en aquest enllaç.

Podeu trobar més recursos a https://filalagulla.org/recursos/

Autoria

Fil a l'Agulla

Comparteix-ho

8 de març: Festa de l'esport femení a Ciutat Vella

Autoria

Associació Esportiva Ciutat Vella

Comparteix-ho

L'Heura i el misteri del llibre en blanc

Descripció

Us presentem L'Heura i el misteri del llibre en blanc un conte de sensibilització realitzat per Trama SCCL i Associació Luciferases, amb la col·laboració de la Direcció de Feminismes i LGTBI, per reivindicar el paper de les dones científiques al llarg de la història, comprendre alguns dels motius pels quals no les coneixem i incentivar l'esperit científic de les nenes i els nens.

En aquest enllaç podeu trobar el conte en pdf.

Imatge

Autoria

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample

Comparteix-ho

Cultura contra la violència. Programa de tallers

Descripció

Cultura contra la violència és un programa de tallers i activitats culturals adaptat als diferents cicles formatius en els que, a través de la història, la filosofia, la literatura, les arts visuals, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies, analitzem els discursos i representacions entorn de les discriminacions i violències masclistes, reflexionem sobre els estereotips de gènere i el masclisme encara vigents a la cultura, i descobrim el paper de la creació artística en l’apoderament de les dones i el foment de la igualtat.

A disposició de grups, centres educatius, entitats i equipaments de Catalunya.

Imatge

Autoria

Trama

Comparteix-ho

Teixim barris igualitaris des de les aules. Projecte d’Aprenentatge i Servei amb perspectiva de gènere i intercultural

Descripció

L’Aprenentatge i Servei és una metodologia pedagògica amb l’objectiu que l’alumnat dels centres educatius pugui aplicar la perspectiva de gènere als seus aprenentatges curriculars per posar-los en pràctica en la preparació i realització d’una acció de sensibilització al territori, vinculant-se amb la comunitat i amb l’entorn més proper.

Aquest projecte es va iniciar el curs escolar 2014-2015 amb l’Institut Joan Salvat Papasseit. A partir de l’èxit d’aquesta prova pilot vam crear xarxa de treball amb Trama SCCL i més endavant amb el Centre d’Estudis Africans i Interculturals. Des d’aleshores hem treballat amb l’institut Milà i Fontanals, l’Ins Moisès Broggi, el CFA Pegaso i amb el CEIP La Palmera a partir del curs 2018-19.  El projecte inclou sis hores de formació amb l’alumnat impartides per les entitats agrupades, Trama Serveis Culturals i el Centre d’Estudis Africans i Interculturals, així com 4 hores de formació per al professorat sobre la introducció de la perspectiva de gènere i intercultural a l’aula, per tal de millorar l’atenció a la diversitat de gènere, el respecte a la diversitat sexual, l’equitat i la interculturalitat. Es busca també capacitar al professorat al voltant de la prevenció de les violències de gènere. El projecte preveu la creació d’una xarxa amb les entitats del barri on es troba el centre per a que participin en l’elaboració del Servei Comunitari que desenvoluparà l’alumnat i d’aquesta manera ampliar l’abast de l’acció de sensibilització promovent la participació del teixit associatiu del barri.

Imatge

Autoria

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Comparteix-ho

Tallers de ciència i feminisme

Descripció

Apostem per treballar en forma de tallers perquè creiem en la participació activa i en les dinamitzacions dels grups com a alternativa per assolir certs coneixements.

Els tallers que oferim estan oberts a tota la comunitat científica però també a aquelles persones que se les considera fora d’aquesta comunitat, tant per tenir les eines per qüestionar certs estaments, com per ampliar coneixements sobre ciència.

Podeu consultar tots els tallers en aquest enllaç

Imatge

Autoria

Luciferases

Comparteix-ho