Teixim

Contes en Revolta

Contes en Revolta és un projecte que té com a objectiu la promoció i divulgació d’iniciatives dedicades a educar i sensibilitzar a través dels contes en la cultura de la pau i la no-violència, orientada a la prevenció d’estereotips i rumors, els discursos d’odi i les actituds violentes i intolerants pel foment de l’equitat, la justícia social així com els valors i pràctiques de l’economia social i solidària i la creació d’imaginaris més igualitaris des d’una perspectiva int

STEM preparades!

Disseny i implementació del programa STEM preparades! Un programa formatiu que trenca estereotips i fomenta les vocacions científiques entre les noies de secundària i que inclou tallers a l’aula, entrevistes amb dones científiques i una visita al Sincrotró Alba. El projecte, desenvolupat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del projecte europeu Hypatia, busca conscienciar els més joves de les dificultats amb les que es troben les dones al món de la ciència i intentar visibilitzar els estereotips, així com fer veure a les noies que la investigació també és per a elles.

Projecte Integral de Coeducació (PIC) – experiència escoles Palau-solità i Plegamans

Projecte Integral de Coeducació (PIC) – experiència escoles Palau-solità i Plegamans

El Projecte Integral de Coeducació és un projecte que promou la perspectiva de gènere i la coeducació a través d’intervencions en el professorat, les famílies i l’alumnat amb l’objectiu de guanyar eines i recursos a l’hora d’identificar dinàmiques discriminatòries i abordar-les en les seves tasques educatives o en les seves relacions.

8 de març: Festa de l'esport femení a Ciutat Vella

L’objectiu de buscar la promoció, visibilitat, equitat i participació del gènere femení en l’esport en edat escolar, on es troben els índex d’abandonament més elevats. Amb aquest busquem que totes les noies i nenes del districte tinguin accés a la pràctica esportiva que desitgin i se’n beneficiïn.

L'Heura i el misteri del llibre en blanc

Us presentem L'Heura i el misteri del llibre en blanc un conte de sensibilització realitzat per Trama SCCL i Associació Luciferases, amb la col·laboració de la Direcció de Feminismes i LGTBI, per reivindicar el paper de les dones científiques al llarg de la història, comprendre alguns dels motius pels quals no les coneixem i incentivar l'esperit científic de les nenes i els nens.

En aquest enllaç podeu trobar el conte en pdf.

Cultura contra la violència. Programa de tallers

Cultura contra la violència és un programa de tallers i activitats culturals adaptat als diferents cicles formatius en els que, a través de la història, la filosofia, la literatura, les arts visuals, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies, analitzem els discursos i representacions entorn de les discriminacions i violències masclistes, reflexionem sobre els estereotips de gènere i el masclisme encara vigents a la cultura, i descobrim el paper de la creació artística en l’apoderament de les dones i el foment de

Teixim barris igualitaris des de les aules. Projecte d’Aprenentatge i Servei amb perspectiva de gènere i intercultural

L’Aprenentatge i Servei és una metodologia pedagògica amb l’objectiu que l’alumnat dels centres educatius pugui aplicar la perspectiva de gènere als seus aprenentatges curriculars per posar-los en pràctica en la preparació i realització d’una acció de sensibilització al territori, vinculant-se amb la comunitat i amb l’entorn més proper.

Tallers de ciència i feminisme

Apostem per treballar en forma de tallers perquè creiem en la participació activa i en les dinamitzacions dels grups com a alternativa per assolir certs coneixements.

Els tallers que oferim estan oberts a tota la comunitat científica però també a aquelles persones que se les considera fora d’aquesta comunitat, tant per tenir les eines per qüestionar certs estaments, com per ampliar coneixements sobre ciència.

Podeu consultar tots els tallers en aquest enllaç