Campanya de sensibilització social: Identifiquem el sexisme?

Descripció

Campanya de sensibilització social: Identifiquem el sexisme?

A Cafè i Social Media creiem que és molt important prestar atenció a l’ús del llenguatge i la nostra conducta a través de les plataformes digitals, sobretot a la infància i adolescència. El primer pas per evitar les situacions de discriminació sexual i maltracte cap a les dones és prenent consciència, parlant-se i identificant les situacions susceptibles de canvi que ens envolten.

Malgrat que, en les últimes dècades, els rols de dones i homes han estat qüestionats i modificats, segueixen apareixent relacions de domini i de supremacia del que es considera masculí sobre el femení.

L’any 2018, a Cipais vam fer l’enquesta presencial sobre eines de prevenció de la violència masclista, en la qual van participar persones de totes les edats.

Considerem que una de les grans tasques d’entitats i agents és la sensibilització social, per a treballar des de ben petits actituds, conductes i el llenguatge sexista, contribuint a fomentar les relacions lliures i respectuoses.

Enguany, realitzarem la campanya de sensibilització Identifiquem el sexisme? a través d’Instagram @kafeisocialmediade l’11 al 29 de novembre de 2019, tot exportant algunes de les qüestions de l’enquesta de l’any passat i compartint aquells comentaris que ens feu arribar en relació a situacions de discriminació sexual que hagueu viscut vosaltres o hagueu sentit. Per això demanarem que ens feu arribar els vostres comentaris pel canal privat o publiqueu el vostre comentari mencionant-nos.

Podrem pensar sobre el que volem transmetre als nens i com educar a les nenes perquè es valorin més com a persones i no exclusivament com a esposes i mares. També quines mesures politicosocials caldria implementar o ampliar perquè no continuï creixent el nombre de dones assassinades i violades.

A més a més, el dissabte 16 de novembre participarem en el cercle debat de l’Acte Central de l’Eixample amb motiu del 25N: Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, explicant la campanya i reflexionant sobre l’educació sexista amb el públic assistent.

Esperem la vostra participació!

*Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Mèdia

Més materials