Cicle de Masculinitats

Descripció

CICLE DE MASCULINITATS

Aquesta és una proposta amb voluntat de transformació que sorgeix de la necessitat de generar nous espais de trobada entre homes que busquem formes de relació més sanes i nutritives entre iguals. La noció d'home hegemònic no ens deixa marge per sentir, cuidar o dubtar. Per construir un món més just i igualitari on poder-nos desenvolupar plenament com a persones, cal que fem un treball de revisió cap endins que qüestioni la pròpia idea de masculinitat, per incloure-hi les emocions, les cures i els vincles; i que aquesta transformació tingui alhora un impacte cap enfora.

// FORMAT

El Cicle de Masculinitats és una seqüència de 6 trobades mensuals, de desembre a maig amb un cap de setmana residencial al maig com a tancament, que giren entorn a com els homes vivim les relacions sexoafectives, l'amor i la sexualitat. En cada trobada aprofundirem en una temàtica concreta, sempre al voltant de les masculinitats. Ho farem a través de propostes vivencials com el Teatre de l'Oprimit, la Gestalt, jocs i dinàmiques de moviment, així com espais de reflexió crítica. Cada sessió és oberta i independent, per tant pots participar a tantes sessions com desitgis. Les sessions es realitzen al Centre Civic Barceloneta, un dissabte al mes, d'11h a 20h. Hi ha un descans de dues hores per dinar.

És una invitació a fer un recorregut conscient i respectuós per desprendre'ns d'allò que ja no ens serveix i reapropiar-nos d'allò que anhelem com a homes. Per aquest motiu, volem generar un espai de seguretat i confiança on poder aprofundir en les temàtiques proposades.

// DESTINATARIS

El Cicle de Masculinitats és un espai no mixte dirigit a persones que s'identifiquen com a homes. És alhora un espai on són benvingudes totes les formes de sentir-se home, des de les més hegemòniques fins a les més dissidents o socialment marginades, totes les formes de transgressió i performativitat en què pot expressar-se i totes les orientacions que aquesta pugui prendre. En definitiva, un espai que vol donar cabuda a la diversitat de formes de ser o sentir-se home.

// FORMADORS

Cesc Laporta Fatjó: És Educador Social. Treballa amb joves i adolescents en l’àmbit comunitari. Està format en qüestions de gènere, específicament en les Noves Masculinitats, així com en Teatre de les Oprimides i la Facilitació de Grups. Ha participat com a membre i facilitador de diversos Grups d'Homes.

Dani Rius Garcerán: És Terapeuta Gestalt, amb postgrau en Gestalt i Sexualitat. També Integrador Social format en prevenció de la Violència Masclista i Dj d'Ecstaticdance. Ha treballat en l'àmbit de la Diversitat Funcional i l'Educació Viva. Ha participat en tres grups d'homes, i des de fa quatre anys facilita grups d'homes i tallers de masculinitats, a més d'exercir com a terapeuta individual i d'impartir tallers sobre sexualitat conscient.

 

La nostra proposta, lluny de voler oferir respostes úniques, és la d'acompanyar al grup en el procés de revisió i redescoberta, tant individual com col·lectiu, per a que cadascú descobreixi el seu propi camí i forma per a ser home.

Per a inscriure't o per qualsevol dubte i aclariment posa't en contacte amb nosaltres: espaitallerdhomes@gmail.com
 

Mèdia

Més materials

Mateixa temàtica