Cicle Museus i Gènere

Descripció

Disseny i producció d'un cicle formatiu de 4 jornades amb ponències, debats i tallers especialitzats per analitzar com incorporar la perspectiva de gènere a cadascuna de les branques dels museus de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya: documentació, investigació, comunicació, exposició i educació.

Un dels objectius d’aquests seminaris és revisar de manera crítica la conscienciació de la perspectiva de gènere en les funcions dels museus i la representació del gènere en els discursos expositius.

Podeu consultar el projecte a https://eduxarxa.coop/projectes-educatius/cicle-museus-i-genere/

 

L’any 2017, la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya va crear el grup de treball 'Museus i gènere' com un observatori de la perspectiva de gènere en els museus d’història i monuments, amb la voluntat d’adequar els nostres relats a la realitat social del segle XXI. El grup vol fomentar noves mirades en els discursos, les metodologies i les implementacions museogràfiques dels equipaments amb una clara vocació educativa i contribuir, així, a la conscienciació de la ciutadania en la necessitat de crear una societat més justa i igualitària.

Amb la premissa anterior, el grup va elaborar el 2018 un manifest de compromís i un recurs fruit d'aquest cicle formatiu, que és la relatoria dels cinc seminaris realitzats pel grup de treball ‘Museus i Gènere’.

 

Mèdia

Més materials

Eduxarxa

Mateixa temàtica