O'VARIAS. Peça teatral

Descripció

L'experiència de ser dones ens travessa en tot allò que fem. El confinament ha posat de manifest, una vegada més, la necessitat de vincular-nos de compartir i crear juntes.
O'VARIAS és una peça que explora la nostra realitat com a dones en un sistema heteropatriarcal i capitalista que ens oprimeix de manera subtil però inevitable. Aquesta peça és una lluita per desconstruir la nostra pròpia educació, per a qüestionar allò que som i mostrar la nostra vulnerabilitat; narrar la nostra pròpia història.

O'VARIAS és un cop sobre la taula, una aposta per la reflexió crítica i l'educació com a única sortida a una societat que ens vol productives, submises i alienades.

Quines són les coses que ens han convertit en dones? Quins elements, comportaments o actituds són compartides entre nosaltres? Ens sentim oprimides? En quins moments? Com vivim cadascuna de nosaltres aquesta realitat?
Som dones. Diverses en cossos, trajectòries, caràcters i orientacions sexuals però amb alguna cosa en comú: la vivència de la mirada masclista. Només fan falta deu minuts per a sentir-nos prop de la nostra companya, per a veure que a totes ens han fet un comentari feridor sobre el nostre físic, ens han incomodat amb una mirada, ens han fet sentir insegures, avergonyides o culpables.
La decisió d'aquest tema no ha estat casual, sinó una resposta natural, una necessitat de posar sobre la taula allò que ens està passant i sobretot visibilitzar-ho generant consciència especialment en les noves generacions.
O'VARIAS cerca sacsejar al públic, fer-lo còmplice i visibilitzar una realitat que molt sovint no volem veure. Els feminicidis no paren, el masclisme arriba a les institucions educatives, al món de la cultura, a tots els àmbits de la nostra vida però no sempre en som conscients. Aquest projecte artístic multidisciplinari ha estat la nostra manera de prendre'n consciència.

Aqui podeu veure el teaser de l'espectacle O'VARIAS.

Mèdia
ovarias

Més materials

Move in Vein

Mateixa temàtica