Projecte Integral de Coeducació (PIC) – experiència escoles Palau-solità i Plegamans

Descripció

Projecte Integral de Coeducació (PIC) – experiència escoles Palau-solità i Plegamans

El Projecte Integral de Coeducació és un projecte que promou la perspectiva de gènere i la coeducació a través d’intervencions en el professorat, les famílies i l’alumnat amb l’objectiu de guanyar eines i recursos a l’hora d’identificar dinàmiques discriminatòries i abordar-les en les seves tasques educatives o en les seves relacions.

Des de fa tres anys l’estem duent a terme al municipi de Palau-solità i Plegamans. Vam començar a treballar amb l’alumat, professorat i famílies de primària, després amb secundària i aquest curs 2020 – 2021 hem entrat a els aules d’infantil.

A través de metodologies pedagògiques diferents que inclouen conta-contes, teatre fòrum, role playing i dinàmiques grupals, hem pogut treballar amb l’alumnat com combatre els estereotips i mandants de gènere; l’expressió de les emocions; la diversitat de maneres de ser, fer i estimar; i a identificar, nombrar i erradicar les violències masclistes, LGTBIQfòbiques. Tots aquests àmbits des d’una perspectiva feminista, comunitària i amb una mirada interseccional i intercultural.

Amb el professorat, durant 3 formacions s’ha treballat el paper dels i les educadores a l’aula. A partir d’un marc teòric introductori de la perspectiva de gènere, s’han identificat pràctiques concretes del currículum ocult que reforcen el sexisme per avançar cap a unes escoles lliures de masclismes i actituds discriminatòries.
I amb les famílies hem volgut traçar una línia comuna entre el compromís de l’escola i el compromís a casa. Això ho hem fet a través de dues sessions formatives per parlar sobre la coeducació i per explicar el projecte, les quals ens han servit per oferir eines per treballar des de casa allò que passava a l’aula.

En aquest enllaç podeu llegir la notícia publicada la web de l'Ajuntament de Palau Solità i Plegamans.

Mèdia
PIC

Més materials

Mateixa temàtica