Santa Georgina 2017

Descripció

Com portem fent ja fa tres anys, organitzem la diada feminista de Sant Jordi a l'institut Moisès Broggi. Amb el nom de "Santa Georgina" se celebra una diada que trenca amb rols i estereotips de gènere, fomenta l'equitat i la participació col·lectiva i de forma lúdica ens ajuda a reinterpretar el món i a reflexionar entorn els valors que la nostra cultura ens transmet i fomenta.

L'alumnat de primer de batxillerat participa d'unes formacions en les quals es qüestionen els missatges i els valors que transmeten les llegendes, les tradicions i les altres manifestacions culturals, ja que moltes vegades reforcen els rols de gènere, el masclisme, la violència contra les dones i el sistema patriarcal. Després de participar de les formacions, l'alumnat de primer de batxillerat de l'institut coorganitza amb el professorat la diada al centre: el concurs de cartells, els tallers que es realitzaran per tot l'alumnat de l'ESO i dels cicles formatius, l'entrega de premis literaris i altres accions són plantejades des de la perspectiva de gènere i amb la voluntat de lluitar per una societat més igualitària i equitativa i menys violenta.

Aquest any, com tots els altres, la participació del professorat i l'alumnat en el projecte ha estat entusiasta i hem aconseguit, novament, celebrar un Sant Jordi més feminista.

 

 

Mèdia

Més materials

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Mateixa temàtica