Catàleg de Còmics Contra el Masclisme

Descripció

Aquest catàleg recull l'exposició Còmics contra el masclisme, produïda l'any 2016 per la Regidoria de Feminismes i LTGBI de l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la cooperativa Trama, Norma editorial i el Col·lectiu d'Autores de Còmic.

Especialment adreçada al públic juvenil, l'exposició busca sensibilitzar adolescents i joves al voltant del sexisme i la violència masclista a través d'un mitjà proper i accessible per a elles i ells com és el còmic.

Plantejada en forma d'historieta gràfica, l'exposició i el catàleg narren l'aventura d'un grup d'adolescents que s'endinsa en les vinyetes per comprendre el masclisme present en les manifestacions culturals i combatre'l amb imaginació i creativitat. Un recurs que permet jugar amb el llenguatge del còmic de forma metatextual per reflexionar sobre com les diferents representacions culturals impacten en els nostres imaginaris col·lectius, tot reproduint o transformant determinats valors o pràctiques socials.

A través d’imatges cedides per Norma Editorial, el Col·lectiu d’Autores de Còmic i creadores com Marika Vila, Susanna Martín i Raquel Riba Rossy, l’exposició reivindica també les aportacions de les autores de còmic i mostra exemples de bones pràctiques en el món de la novel·la gràfica que trenquen amb els rols i estereotips de gènere, reivindiquen el paper i la perspectiva de les dones i fomenten la igualtat i el respecte a la diversitat.

Vinculada al Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i eradicació de la violència masclista, l’exposició defensa que la creació d’imaginaris igualitaris i no sexistes és responsabilitats de totes i tots i convida a la gent jove a contribuir a través del còmic a la lluita contra les violències i discriminacions de gènere i al foment d’una societat més justa i equitativa, en el marc de la cultura de la pau i la no-violència.

Aquest catàleg recull una guia pedagògica per facilitar la dinamització dels diferents continguts de l'exposició, així com un glossari per poder treballar amb adolescents i joves alguns conceptes que es mencionen.

En aquest enllaç podeu trobar el catàleg.

Mèdia

col·laboracions

Més materials