Curset Antimasclista ("Què els passa als homes?"). Podcast

Descripció

Secció del programa Els Matins de Catalunya Ràdio dedicada a la reflexió entorn de les masculinitats, que compta amb la col·laboració del psicòleg i formador Ruben Sánchez. Emesa durant l’estiu del 2019.

 

CURSET ANTIMASCLISTA  "Què els passa als homes?"

 

Amb Ruben Sanchez Ruiz, Xavier Cela Bertran, pedagog i politòleg, i Beatriu Masià Masià, terapeuta i formadora. 

 

2n programa: 01/08/2019 Primer pilar de la masculinitat hegemònica: la jerarquia i la disciplina.

Amb Rubén Sánchez Ruiz i amb el periodista i exdiputat de la CUP David Fernàndez analitzem l'orgull i l'honor com a elements indispensables de la masculinitat tòxica.

 

3r programa: 08/08/2019 Segon pilar masculinitat hegemònica: Hidrofobia. Què els passa als homes quan han d'assenyalar o denunciar actituds masclistes?

Amb Rubén Sánchez, psicòleg i formador i amb Miguel Lorente Acosta, metge forense, escriptor i expert en violència de gènere.
 

4t programa: 15/08/2019 Tercer pilar de Masculinitat Hegemònica: Belicositat heroïca. Rambo, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Van Damme o Bruce Willis van ser uns referents?

Amb l'antropòleg Ignasi Puig analitzem quina influència van tenir per la generació dels anys vuitanta.

5è programa: 22/08/2019 Quart pilar de la Masculinitat Hegemònica: l'autosuficiència. Per què hi ha homes que continuen perpetuant el rol del "guanyador del pa" que l'allibera de les tasques domèstiques compartides (feines de la llar, cura de fills i dels malalts) i de l'autocura?

En parlem amb Heinrich Geldschläger, psicòleg i Rubén Sánchez.

 

6è programa: 29/08/2019 Sisè capítol del curset d'estiu antimasclista: Construïnt Masculinitats Diverses, Dissidents, Responsables i Antipatriarcals.

Amb la col·laboració de Carme Vidal i Blai Martí.  
 

Mèdia
curset_antimasclista

Més materials