Skip to main content

II Jornades Contra la Grassofòbia i la Violència Estètica vers les Dones i les Dissidències de Gènere a Catalunya

Autoria

Trama

Comparteix-ho

La Coeducació a Catalunya Pràctiques de referència i reptes

Descripció

Aquests documents son el resultat del projecte de recerca “La Coeducació a Catalunya. Pràctiques de referència i reptes”, un encàrrec per part de l'ONG Intered i la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere (PUCVG), desenvolupat durant el curs 2020-2021 de forma col·laborativa entre l’associació EduAlter i el Grup d’Educació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta recerca té per objectius

  • (i) visibilitzar pràctiques de referència en matèria de coeducació en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya des d’un enfocament d’Educació per a la Justícia Global, així com
  • (ii) fer incidència en les polítiques públiques a partir de generar una anàlisi crítica entorn la normativa que funciona com a marc legislatiu d’aquestes pràctiques en el context català

Podeu trobar els enllaços als informes i altres materials audiovisuals aquí

 

Us convidem a llegir els resultats de l'investigació en els documents adjunts :

1. La Coeducació a Catalunya, pràctiques i reptes:  INFORME DE RECERCA

2. Catàleg d'Experiències La Coeducació a Catalunya, pràctiques de referència i reptes

3. Anàlisi del Marc Legislatiu i Polítiques públiques en matèria de coeducació

4. Col·lecció d'assajos audiovisuals elaborats per les alumnes

 

Imatge

Autoria

Edualter

Comparteix-ho

PROTOCOL PER L’ABORDATGE DE LES VIOLÈNCIES SEXUALS A LES ORGANITZACIONS Guia de prevenció i actuació de Lafede.cat

Descripció

El Protocol de Lafede.cat és una aposta feminista i interseccional, que va més enllà dels protocols «clàssics» i de mínims. No només dona importància a respondre a les violències, les agressions, els abusos i assetjaments sexuals, sinó que també inclou les discriminacions sexuals i per raó de gènere i les equipara en drets a les altres. Defuig de victimitzacions i paternalismes, posa l’accent en la víctima i en la seva recuperació, i la reconeix per damunt de tot com a subjecte de drets, no només com a objecte d’agressió. També prioritza la formació i la presa de consciència per sobre de la simple signatura d’un document com un check a la llista de les «obligacions de les entitats». El protocol és, en definitiva, una declaració de tolerància zero per part de Lafede.cat davant les violències sexuals i els assetjaments discriminatoris al seu intern, al sector i a la societat en general, i una aposta sense fissures per la defensa dels drets humans i els feminismes.

Imatge

Autoria

Transicions Feministes

Comparteix-ho

PERSPECTIVA FEMINISTA I ÈTICA DE LA CURA - Guia d’autodiagnosi per a organitzacions de Lafede.cat

Descripció

La Guia d’autodiagnosi per a organitzacions socials és resultat del procés participatiu «Sembrant cures per cultivar canvis», impulsat per Lafede.cat, amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva feminista i l’ètica de la cura a les entitats federades i a Lafede.cat mateix.

La Guia d’autodiagnosi, és una eina pensada perquè les entitats puguin canviar, de manera autònoma, la seva cultura organitzativa (discurs i pràctiques). La guia està estructurada en sis eixos temàtics, cadascun dels quals incorpora una descripció, un qüestionari d’autodiagnosi, exercicis de grup i consells per a la transformació de l’entitat.

Imatge

Autoria

Transicions Feministes

Comparteix-ho

Violència Obstètrica

Descripció

Aquest informe, del que és autora la Sra. Azucena Manzanares del Olmo, experta en Violència Obstètrica i iembra de l'Observatori de la Violència Obstètrica. En aquest informe s'analitzen les diferents pràctiques sanitàries constitutives de violència obstètrica, el seu impacte i les seves conseqüències.
És una publicació dins el desenvolupament del programa Maternidades Vulnerables
CONSULTEU LA PUBLICACIÓ

Imatge

Autoria

ComunicacioASIF

Comparteix-ho

Concentracions de denuncia de les violències de gènere

Autoria

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Comparteix-ho

La mirada de Michonne. Guia d'autodefensa feminista

Descripció

La mirada de Michonne, sí, Michonne: dona i negra, amb rastes llargues, amb la seva catana, preparada en tot moment per a l’enfrontament amb els zombies machirulos… En els seus ulls hi ha molt més que una manera de mirar; transmet moltes emocions, coratge, valentia, resiliència…

És una sensació global, una actitud de fermesa, que diu: “aquí estic i no et tinc por”. L’equivalent d’aquesta mirada en karate es diu Zanshin, difícil de traduir, per la quantitat de petites conductes i gestos que guarda. Totes aquestes accions constitueixen formes d’autodefensa i, en aquesta petita guia, n’hi ha sintetitzades algunes. Perquè cap agressió masclista quedi sense resposta és imprescindible l’autodefensa feminista.

En aquest enllaç trobaràs la informació de l’edició en català. I en aquest, de l’edició en castellà. A través d’ells també podreu comprar el llibre.

Imatge

Autoria

Ruben Sánchez

Comparteix-ho

Violència masclista, migració i racialització

Autoria

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Comparteix-ho