Skip to main content

Alliberem el barri! Acció “El que ens agrada que ens diguin”

Descripció

Amb l’acció “El que ens agrada que ens diguin” volem visibilitzar la cosificació constant a la qual estem sotmeses les dones per part de desconeguts a través de l’assetjament sexual al carrer. Denunciem aquest fet com una violència quotidiana que condiciona les nostres vides a l’espai públic.

Hem posat dues urnes:

- En una d’elles hi dipositàvem els comentaris que feien un judici de valor sobre les dones al carrer.

- En l’altra, els que no tenien res a dir sobre ella, es a dir, que no la jutjaven i objectificaven.

Som jutjades pel nostre aspecte físic però també assetjades mitjançant altres estratègies. “Quin llibre tan interessant! Estàs esperant a algú? Estudies o treballes?” En la majoria dels casos, si reaccionem negativament davant d’aquests comentaris o ignorem el que ens estan dient perquè volem estar soles i/o ens està molestant l’únic que aconseguim és ser insultades o menystingudes per aquesta persona.

Volem acabar amb les barreres i les limitacions que ens impedeixen ocupar i circular per l’espai públic en igualtat de condicions que els homes. És per això que enderroquem el mur de caixes que ens condiciona i coarta la nostra llibertat. Volem fer una crida perquè els homes prenguin consciència sobre la violència que suposen per nosaltres les típiques floretes.

Visibilitzant aquesta situació participem de la creació d’un espai públic equitatiu i lliure d’agressions i violències masclistes. Les dones no volem canviar de vorera, patir quan ens creuem un grup d’homes o tenir por a la nit. Suma’t al canvi!

Autoria

Espai Jove Boca Nord

Col·laboradores
Trama

Temàtica
Assetjament a l'espai públic
Cosificació
Dones
Feminismes
Àmbit
Accions artístiques
Performance
Públics
Ciutadania
Tipologia
Intervenció artística
Comparteix-ho