Skip to main content

SOM MARIMACHOS: Visibilitzem l'esport sense prejudicis

Descripció

Documental SOM MARIMACHOS: Visibilitzem l'esport sense prejudicis

El món de l’esport és ple d’estereotips i prejudicis que s’han anat consolidant a través d’una societat patriarcal que ha anat normalitzant una llarga llista de desigualtats que han quedat amb el temps invisibilitzades i oblidades. El documental Som marimachos exposa els efectes i les conseqüències d’aquest problema.

Documental participatiu i comunitari que reflexiona i vol visibilitzar la situació actual de l’àmbit esportiu des d’una perspectiva de gènere. El documental pretén qüestionar aquells estereotips i prejudicis de gènere que reprodueixen les actuals desigualtats de gènere en l’esport.

En aquest procés, un grup de noies joves del barri del Raval de Barcelona es converteixen en reporteres comunitàries que ens acompanyen en aquest projecte, participant en un procés de dinamització audiovisual i feminista en què aniran assolint coneixements al voltant de la producció i l’edició documental. Assoliran les eines necessàries per poder expressar amb llenguatge audiovisual totes aquelles desigualtats que es troben en el seu dia a dia al barri.

La presentació del documental es va fer el divendres 26 de març de 2021 a la Filmoteca de Catalunya.

Aquí podeu veure algunes càpsules extretes del documental:

També podeu escoltar la difusió i la intervenció d'algunes de les creadores del documental a Catalunya Radio en aquest enllaç, on reflexionen sobre com s'han apropiat de la paraula "marimacho", sobre els estereotips i el sexisme en el món de l'esport i sobre la seva experiència realitzant el documental.

 

Fitxa tècnica del documental

Direcció Irene Olmos i l'equip de Mediasport (Tassnim El Midouli Salhi, Júlia Sidro, Gemma Duch, Ariadna Fuentes i Marina Realp)

Producció Catalunya. Any 2020

Versió VC

Durada 42'

Autoria

Associació Esportiva Ciutat Vella

Temàtica
Coeducació
Dones
Estereotips
Representacions
Rols de gènere
Àmbit
Documentals
Públics
Adolescents
Ciutadania
Joves
Tipologia
Acció comunitària
Comparteix-ho

col·laboracions

MediaSport Jove: Promocionem i visibilitzem l’esport femení sense prejudicis
Associació Esportiva Ciutat Vella

More Contents

Associació Esportiva Ciutat Vella

Mateixa temàtica

Plataforma unitària contra les violències de gènere
Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample