Skip to main content

Santa Georgina 2017

Descripció

Com portem fent ja fa tres anys, organitzem la diada feminista de Sant Jordi a l'institut Moisès Broggi. Amb el nom de "Santa Georgina" se celebra una diada que trenca amb rols i estereotips de gènere, fomenta l'equitat i la participació col·lectiva i de forma lúdica ens ajuda a reinterpretar el món i a reflexionar entorn els valors que la nostra cultura ens transmet i fomenta.

L'alumnat de primer de batxillerat participa d'unes formacions en les quals es qüestionen els missatges i els valors que transmeten les llegendes, les tradicions i les altres manifestacions culturals, ja que moltes vegades reforcen els rols de gènere, el masclisme, la violència contra les dones i el sistema patriarcal. Després de participar de les formacions, l'alumnat de primer de batxillerat de l'institut coorganitza amb el professorat la diada al centre: el concurs de cartells, els tallers que es realitzaran per tot l'alumnat de l'ESO i dels cicles formatius, l'entrega de premis literaris i altres accions són plantejades des de la perspectiva de gènere i amb la voluntat de lluitar per una societat més igualitària i equitativa i menys violenta.

Aquest any, com tots els altres, la participació del professorat i l'alumnat en el projecte ha estat entusiasta i hem aconseguit, novament, celebrar un Sant Jordi més feminista.

 

 

Autoria

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Temàtica
Sexualitats
Art i cultura
Coeducació
Educació
Estereotips
Feminismes
Representacions
Rols de gènere
Violència de gènere
Àmbit
Accions artístiques
Literatura
Públics
Adolescents
Docents i professionals
Tipologia
Aprenentatge i servei
Comparteix-ho

col·laboracions

coeducacioportada
La Coeducació a Catalunya Pràctiques de referència i reptes
Edualter

More Contents

Plataforma unitària contra les violències de gènere

Plataforma unitària contra les violències de gènere
Plataforma unitària contra les violències de gènere
Plataforma unitària contra les violències de gènere

Mateixa temàtica

Teixim Xarxes
Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample