Skip to main content

Dossier 'Les dones sostenen la vida en temps de guerra'

Descripció

Aquesta és la setena i última versió del dossier on pot seguir-se l'evolució expansiva de la guerra en Ucraïna i, especialment, el desemparament i la resistència de les dones i les seves criatures residents, desplaçades i refugiades.

Imatge

Autoria

ComunicacioASIF

Comparteix-ho

PERSPECTIVA FEMINISTA I ÈTICA DE LA CURA - Guia d’autodiagnosi per a organitzacions de Lafede.cat

Descripció

La Guia d’autodiagnosi per a organitzacions socials és resultat del procés participatiu «Sembrant cures per cultivar canvis», impulsat per Lafede.cat, amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva feminista i l’ètica de la cura a les entitats federades i a Lafede.cat mateix.

La Guia d’autodiagnosi, és una eina pensada perquè les entitats puguin canviar, de manera autònoma, la seva cultura organitzativa (discurs i pràctiques). La guia està estructurada en sis eixos temàtics, cadascun dels quals incorpora una descripció, un qüestionari d’autodiagnosi, exercicis de grup i consells per a la transformació de l’entitat.

Imatge

Autoria

Transicions Feministes

Comparteix-ho

(Re)volta. Projecte educatiu per apropar l'economía solidària i feminista a l'alumnat

Descripció

De sistemes econòmics n’hi ha hagut i n’hi ha de diferents tipus. El projecte educatiu (Re)volta vol posar el focus en l’Economia Social i Solidària (ESS), que parteix de la idea que l’activitat econòmica s’ha d’orientar a cobrir les necessitats humanes i fer-ho amb criteris d’autonomia, equitat social i de gènere i sostenibilitat ambiental.

(Re)volta proposa fomentar el treball autònom de l’alumnat mentre organitzen la seva pròpia recerca i es qüestionen críticament els seus hàbits i l’impacte econòmic que generen. Al seu web trobareu l'itinerari educatiu amb materials específics de cada sessió, que consisteixen en els següents temes:

  1. Què és l'economia?
  2. Dissenyar una recerca social.
  3. Valorar les dades.
  4. Compendre per actuar.
  5. Compartir i transformar.

En aquesta guia didàctica hi trobareu tota la informació i orientacions necessàries per planificar les classes i desenvolupar les sessions a l’aula. A més, si els voleu fer arribar suggeriments o dubtes, podeu contactar a l’adreça electrònica hola@revoltes.cat i us respondran el més aviat possible per acompanyar-vos en la realització del projecte.

Projecte dirigit a alumnat de 3r i 4t d’ESO.

Imatge

Autoria

Teixim Xarxes

Comparteix-ho