Skip to main content

Eixamplem diversitats - Escola Dominiques de l'Ensenyament

Descripció

Accions artístiques realitzades per l’alumnat de 5è i 6è de primària de l’escola Dominiques de l'Ensenyament a partir dels tallers de sensibilització de l’Eixamplem diversitats, projecte de prevenció de l’LGTBIfòbia a través de la cultura i la creació artística desenvolupat a les escoles de l’Eixample durant el curs 2017-2018:

- A partir del visionament d’un vídeo que trenca els estereotips de gènere en les professions, l’alumnat de 5è C de l’escola Dominiques de l’Ensenyament ha analitzat un catàleg de joguines i, per mitjà de  la tècnica del collage, n’ha elaborat un de nou no sexista.

        

 

- L’obra de teatre sobre el bullying interpretada per l’alumnat de 6è B de l’escola Dominiques de l’Ensenyament explica la història de la discriminació que pateix un nen trans a l’escola i com el seu grup d’amistats impliquen a tota la comunitat educativa per ajudar-lo.

         

 

- El curtmetratge Situacions, elaborat per l’alumnat de 6è C de l’escola Dominiques de l’Ensenyament, explica diferents històries que mostren situacions de discriminació per LGTBIfòbia en l’àmbit escolar i les diferents estratègies que adopta el grup per tal de combatre-les.

         

 

- La noia que jugava a futbol és un curtmetratge realitzat per l’alumnat de 6è A de l’escola Dominiques de l’Ensenyament que explica la història d’una nena que vol jugar a futbol però que no la deixen pel fet de ser nena. Jugant un partit, trencarà amb els prejudicis del grup.

         

 

- A partir de l’anàlisi d’una notícia al diari amb el titular “Primer concejal transexual”, l’alumnat de 5è A de l’escola Dominiques de l’Ensenyament ha escrit el conte Celbarona, que explica la història d’una societat futura on no existeixen les normes de gènere i totes les persones poden estimar a qui vulguin.

      

- El conte Un regne diferent, creat per l’alumnat de 5è B de l’escola Dominiques de l’Ensenyament, narra la història d’un rei malvat que amb la voluntat d’amagar la seva homosexualitat, llença una maledicció sobre el poble i fa invisibles les diferències. La Simba i el Manu aconseguiran trobar la cançó que els permetrà tornar a celebrar la diversitat.

Autoria

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample

Col·laboradores
Trama
Laboratorio Malaka

Temàtica
Identitats
LGTBI+
Àmbit
Accions artístiques
Públics
Adolescents
Ciutadania
Infància
Joves
Tipologia
Intervenció artística
Comparteix-ho

More Contents

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample
Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample
Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample