Skip to main content

Eixamplem diversitats

Descripció

EL PROJECTE

Eixamplem diversitats és una iniciativa que busca conscienciar i implicar l’alumnat, el professorat i les famílies de les escoles de l’Eixample en la prevenció del bullying LGTBIfòbic i en el respecte i la defensa de la diversitat de gènere, sexual, afectiva i familiar així com promoure la coeducació i l’equitat amb la participació de tota la comunitat educativa.

Per fer-ho, s’han dinamitzat sessions formatives amb l’entorn educatiu, tallers de sensibilització amb els grups-classe de 5è i 6è de primària i accions artístiques col·lectives realitzades per l’alumnat.

Les accions dutes a terme han contribuït a prevenir l’assetjament, les violències de gènere i l’LGTBIfòbia en l’àmbit escolar així com a promoure la coeducació i l’equitat amb la implicació de tota la comunitat educativa.

Aquest projecte ha estat triat per la ciutadania a través de la prova pilot de pressupostos participatius Dóna forma a l’Eixample, dins l’àmbit Campanyes i activitats contra la violència masclista i LGTBI (més informació a www.decidim.barcelona). L’ha impulsat el Districte de l’Eixample i l’han dinamitzat Trama SCCL i Laboratorio Malaka.  

Adjunt trobareu el dossier i la memòria audiovisual del projecte.

*Eixamplem diversitats, ha estat possible gràcies a la participació de les comunitats educatives del Col·legi Immaculada Concepció, Dominiques de l'Ensenyament, Escola de la Concepció, Escola dels Encants, Escoles Griselda i Escola Sagrada Família.

 

ACCIONS ARTÍSTIQUES REALITZADES PER L'ALUMNAT

Al llarg dels tallers, l’alumnat ha descobert el paper de l’art i la cultura en la transformació de la societat i ha explorat diferents formats artístics. Amb l’acompanyament del professorat, els infants han realitzat creacions col·lectives a través de les quals han pogut expressar la seva pròpia visió sobre els continguts treballats.

Mitjançant relats, dibuixos, cartells, murals, representacions teatrals i peces audiovisuals, han denunciat les discriminacions masclistes i l’LGTBIfòbia, han reivindicat l’equitat i la diversitat de gènere, sexual i afectiva i han contribuït a sensibilitzar el conjunt de l’escola.   

Escola Dominiques de l'Ensenyament

Escola dels Encants

Escola de la Concepció

Escola Immaculada Concepció

Escola Sagrada Família

Escola Griselda

 

 

Autoria

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample

Col·laboradores
Trama
Laboratorio Malaka

Temàtica
Identitats
LGTBI+
Violència estructural
Violència psicològica
Violència simbòlica
Violència verbal
Àmbit
Arts visuals
Públics
Docents i professionals
Familiars
Infància
Tipologia
Aprenentatge i servei
Comparteix-ho

More Contents

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample
Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample
Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample

Mateix àmbit

Projecte Minerva
Districte d'Horta - Guinardó. Ajuntament de Barcelona