Skip to main content

Rutes Minerva

Descripció

Les "Rutes Minerva" és una proposta d'itineraris guiats per les mateixes creadores del Projecte Minerva amb la voluntat d'incentivar, donar a conèixer i valorar el talent femení i la creació cultural de les dones de Gràcia. Esdevenint un altaveu del talent femení i la creació cultural d'aquest districte.
Amb aquesta intenció, es proposa: reconèixer el valor artístic, cultural i social de les creacions de les dones; apoderar, recordar, visibilitzar i promocionar a les creadores de Gràcia; incentivar i donar suport a la seva tasca i els seus projectes; potenciar la difusió de les seves creacions; promoure la marca Gràcia com a viver de talent femení; fomentar la perspectiva de gènere en l'art i la cultura, així com educar en la igualtat a través de la creació cultural.

Rutes pels tallers de les artistes del Districte

Amb el nom de «La Gràcia de les creadores. Ruta pels tallers de les artistes del Districte», es  descobreix la història i l’actualitat de les creadores de Gràcia. Endinsant-nos en els tallers de les artistes per descobrir els seus espais de treball i creació. Reflexionant també sobre la història de les dones creadores, la discriminació que han patit en el món de la cultura i les seves aportacions a les diverses disciplines artístiques.

Rutes literàries

«La Gràcia Literària» és el nom que rep la ruta per carrers, places i llocs emblemàtics de Gràcia on han nascut dones artistes i creadores o que han inspirat les seves històries per visibilitzar-les. La plaça de la Vila, el Teatre Lliure de Gràcia, el carrer de Verdi o la plaça del Diamant són alguns dels punts per on transita l’itinerari, que dura unes dues hores. Aquesta ruta per la Gràcia literària vol visibilitzar les dones reals o fictícies, del passat i del present. Com diu  Josefina Altés, del Projecte Minerva, “no només parla de les dones que escriuen actualment, sinó que es recupera la memòria històrica de dones que han escrit, sigui des de la vessant pedagògica, sigui des de la vessant més purament literària“.

 

Autoria

Projecte Minerva

Col·laboradores
Trama

Temàtica
Art i cultura
Empoderament
Invisibilització
Memòria històrica
Representacions
Àmbit
Accions artístiques
Arts escèniques
Arts visuals
Clown
Dansa
Experimentals
Literatura
Performance
Plàstica
Teatre
Públics
Ciutadania
Tipologia
Intervenció artística
Programació cultural
Comparteix-ho

More Contents

Mateixa temàtica

Teixim Xarxes
Institut Milà i Fontanals
Laboratorio Malaka