Skip to main content

Setmana de les Dones al Mercat de l'Abaceria

Descripció

Les dones creadores del Projecte Minerva van celebrar el 8 de març del 2016 amb la Setmana de les Dones al Mercat de l’Abaceria. Moltes de les parades d'aquest mercat romanen tancades i les persianes grises són part de l'entorn. Les creadores de Gràcia van creure que era un bon espai per reivindicar i visibilitzar a través de l'art les tasques realitzades tradicionalment per les dones -la compra, la neteja, la cura de la llar i de les persones, etc.-, donant un valor a tota aquesta feina invisibilitzada, menystinguda i ignorada al llarg de la història i en l'actualitat.

El dissabte 5 de març es va donar el tret de sortida a la Setmana de les Dones amb una instal·lació plàstica col·lectiva amb pintures i elements del mercat. Al llarg de tota la setmana, les creadores van continuar la intervenció col·lectiva sobre les persianes i el dissabte 12 es va presentar el resultat final, amb una sessió de conte-contes i una lectura musicada de poemes.

Així, un lloc tan simbòlic com el mercat va esdevenir un espai de creació i reivindicació de les tasques considerades femenines i del talent de les dones creadores.

 

Autoria

Projecte Minerva

Temàtica
Art i cultura
Corresponsabilitat
Dones
Estereotips
Invisibilització
Àmbit
Accions artístiques
Públics
Ciutadania
Tipologia
Acció comunitària
Intervenció artística
Comparteix-ho

More Contents

Projecte Minerva

Mateixa temàtica

Teixim Xarxes
Institut Milà i Fontanals
Laboratorio Malaka