Skip to main content

Teixim Xarxes a l'Institut Quatre Cantons

Descripció

Aquesta primavera hem realitzat, a l'institut Quatre Cantons, els tallers de Teixim Xarxes contra els estereotips!

Durant sis setmanes hem estat treballant com els mitjans de comunicació i les xarxes socials tracten i presenten diferents temes: la violència de gènere, les relacions sexo afectives, els rols i les identitats de gènere, etc. i com alguns d'aquests relats propicien o fomenten relacions desiguals i abusives. Hem vist com la cultura deslegitima la veu i el testimoni de les dones, les qüestiona o les responsabilitza d'aturar les violències que s'exerceixen contra elles mentre, a la vegada, potencia, reconeix i deixa impunes als agressors.

Hem pres consciència sobre com s'invisibilitzen les tasques i feines que han realitzat històricament les dones i també aquelles dones que han despuntat en algun àmbit del coneixement reconegut i valorat socialment (masculinitzat); la presentació d'un passat que legitima el present o la naturalització de l'status quo a través de la biologia; la falta de veus de dones en les tertúlies i debats televisius, als hemicicles polítics i als espais de decisió, etc.

Les xarxes socials poden esdevenir eines per reforçar les desigualtats, però també poden ser útils per visibilitzar i combatre el masclisme. Així doncs, hem decidit crear una pàgina de facebook anomenada "Lluitem per la igualtat" on compartir la nostra feina com a comissió i centre educatiu entorn les violències masclistes, l'homofòbia, la bifòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, els rols i estereotips sexistes o les violències mediàtiques contra les dones entre d'altres.

Creiem que creant una pàgina a una xarxa com el facebook on compartim la nostra feina, denunciem les violències i estereotips sexistes, visibilitzem la desigualtat i desarticulem la impunitat amb la qual a vegades els mitjans de comunicació i les xarxes plantegen i treballen les violències masclistes, podem contribuir a crear una major consciència col·lectiva entorn el masclisme.

Autoria

Institut Quatre Cantons

Col·laboradores
Teixim Xarxes

Temàtica
Educació
Empoderament
LGTBI+
Memòria històrica
Mitjans de comunicació
Publicitat
Representacions
Rols de gènere
Violència de gènere
Violència en les xarxes socials
Violència simbòlica
Àmbit
TIC
Xarxes socials
Públics
Adolescents
Docents i professionals
Joves
Tipologia
Campanya de difusió
Comparteix-ho

More Contents

Institut Quatre Cantons

Mateixa temàtica

Teixim Xarxes
Institut Milà i Fontanals
Plataforma unitària contra les violències de gènere