Seguretat en l’espai virtual i prevenció de les violències masclistes a les xarxes
Selecció de recursos sobre la seguretat en les pantalles així com la prevenció de violències a les xarxes socials virtuals, dirigits especialment a la comunitat educativa, però també a la ciutadania en general.
Informes i guies
Informe sobre violències de gènere en línia: Aquest informe elaborat per Pikara Magazine conjuntament amb l’advocada Laia Serra, és rulstat d'unes jornades que van organitzar per debatre de quines maneres les violències digitals afecten la participació política de les dones.
Kit contra les violències masclistes online: Un kit elaborat per Donestech per cuidar-nos i conèixer quines violències masclistes podem trobar a la xarxa.
Guia de sexting seguro: Guia que facilita pautes per fer sexting de forma segura, de l'organizació brasilera de dones Coding Rights
Desconnectat de les violències en xarxes: Guia sobre les violències virtuals del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC)
Materials didàctics
Educant en l’ús de les pantalles: Material didactic dirigit a mares, pares i altres familiars de l'associació "Educació per a l'Acció Crític"a (EdPAC).
‘Unfollow a les violències masclistes’: Projecte educatiu enfocat a prevenir i abordar les violències masclistes i les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través dels entorns digitals. (CNJC)
Si m’estima em donarà el seu password: Eines per treballar les violències de gènere 2.0 amb primària, de l'associació Candela per a la Investigació i Acció Comunitària.
Si m’estima em donarà el seu password: Eines per treballar les violències de gènere 2.0 amb secundària de l'associació Candela .
Material audiovisual
-
Què és sexting? de "Protección Online.com" o Sexpreading #tabucat del canal de Youtube de "Joventut.cat", són vídeos molt útils per a tractar ambl'alumnat de secundària aquest tipus de ciberassetjament com una forma de violència masclista
-
Sexting: no ho produeixis!” i Sexting: no ho transmetis! de l'organització "Pantallas Amigas".
Què és sextorsió de "Pantallas Amigas".
Altres recursos
SobrePantalles: Web de prevenció, informació i reflexió sobre usos 2.0, una iniciativa del Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers.
Capítol “El món virtual. Amor, control i violències 2.0” En el llibre Relacions de gènere entre joves i adolescents. Com intervenir quan hi ha violència?, coordinat per Maria Freixanet.
