Skip to main content

Mitjans de comunicació feministes

Descripció

En els següents enllaços trobareu mitjans de comunicació feminista o amb perspectiva de gènere transversal, així com una breu explicació extreta dels seus portals virtuals (s'ha mantingut l'idioma que utilitzen).

Altaïr magazine: Revista de cultura viajera y periodismo para ir mas lejos.

La Burxa: Periòdic de comunicació popular de Sants i barris veïns.

Crític : És un mitjà de comunicació especialitzat en periodisme d’investigació, impulsat per una cooperativa de periodistes. Creiem en el periodisme incòmode, el que acorda els temes amb profunditat, context i dades, contrastant les fonts i sense caure en el pamflet.

Diari de l’educació: És un espai de periodisme compromès amb l’educació, i un punt de trobada per a l’anàlisi, la reflexió i l’intercanvi de tota la comunitat educativa dels territoris de parla catalana.  Aposta també per un model de societat on l’educació sigui l’eix pel qual passin totes les estratègies de futur.

La Directa: És un mitjà de comunicació en català d’actualitat, investigació, debat i anàlisi. Amb vocació de contribuir a la transformació social, vol exercir la funció de denunciar els abusos i les injustícies i potenciar les alternatives.

Donesdigital: Revista digital de l'actualitat des d'una perspectiva de gènere, editada per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

e-mujeres.net: Portal feminista de información con enfoque de género sobre los derechos de las mujeres y el feminismo para impulsar la igualdad, la paridad, las redes TIC, y contra la violencia de género.

Letras Libres: Es una revista mensual de crítica y creación. Con dos ediciones, una en México y otra en España, Letras Libres, aborda en sus páginas los temas necesarios y urgente del debate global y al mismo tiempo ofrece prosa y poesía.

Lluna Rebel: Mitjà, d’art feminista a Barcelona.

Mujeres en red: Diari digital feminista que aposta per l’intercanvi de coneixements lliures i la visualització i denúncia de les desigualtats patriarcals, sexistes i les violències de gènere, aixì com per crear un espai d’unió entre dones del món.

Píkara magazine: Pikara Magazine practica un periodismo de calidad, con perspectiva feminista, crítico, transgresor y disfrutón. No nos definimos como una revista especializada en feminismo, sino que tratamos todo tipo de temas sociales, políticos y culturales con una mirada feminista.

Proyecto Kahlo: Revista colaborativa feminista. Trabajando con pasión por el empoderamiento y la representación de la diversidad.

El Salto: El Salto es un proyecto que apuesta por un periodismo radicalmente diferente: sin financiación de empresas del Ibex35, democrático, descentralizado y de propiedad colectiva.

Comunicación para la ciudadanía organizada: Manual de comunicación que intenta ofrecernos una perspectiva estratégica de la comunicación social, con el objetivo de integrarla en el funcionamiento mismo de las organizaciones ciudadanas que la ponen en juego. Con todo, también  intentan ofrecer algunos recursos técnicos, apoyándose en esta página web, que permitae resolver el día a día de las necesidades comunicativas.

 

 

Autoria

Teixim Xarxes

Temàtica
Art i cultura
Comunicació
Dones
Empoderament
Feminismes
Mitjans de comunicació
Pensament
Àmbit
Mitjans de comunicació
Públics
Adolescents
Ciutadania
Docents i professionals
Dones
Familiars
Gent gran
Homes
Joves
Comparteix-ho

col·laboracions

Punts Liles
Districte d'Horta - Guinardó. Ajuntament de Barcelona
Alliberem el barri! Performance "Les dones som subjectes"
Institut Quatre Cantons