Skip to main content

Recull de termes Dones i treball

Descripció

Aquest document és un recull de conceptes relacionats específicament amb les dones i el treball. Durant anys, les polítiques d’afirmació positiva per a la igualtat d’oportunitats en el treball, les normatives europees i espanyoles, i, sobretot, les actuacions i reivindicacions del moviment de dones, han configurat un corpus conceptual i metodològic entorn els processos laborals i el món empresarial que volem posar a la vostra disposició.

Moltes persones professionals del món del treball són expertes en programes d’inserció sociolaboral i d’igualtat d’oportunitats en l’àmbit empresarial en sentit general, i així ho demostra l’excel·lent trajectòria de polítiques actives per a l’ocupació al nostre país. No obstant això, moltes d’elles desconeixen, almenys parcialment, la terminologia del binomi gènere i ocupació, precisament a causa de l’especificitat dels termes. Des de la Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball volem facilitar l’accés a aquest vocabulari específic amb aquest Recull de termes dones i treball en el qual trobareu també un darrer apartat sobre conceptes relacionats amb l’estratègia per promoure un canvi social, sense el qual difícilment es podria entendre l’abast de les actuacions de gènere en el món laboral.

Agraïm la col·laboració de persones expertes en la configuració del Recull de termes i aprofitem alhora l’ocasió per reconèixer la tasca realitzada per altres institucions catalanes en el desenvolupament de glossaris d’àmbit general, dels quals ens reconeixem hereves. Esperem que aquesta nova perspectiva específicament laboral us sigui d’interès.

Autoria

Teixim Xarxes

Temàtica
Dones
Educació
Igualtat
Llenguatge
Públics
Ciutadania
Comparteix-ho

col·laboracions

Punts Liles
Districte d'Horta - Guinardó. Ajuntament de Barcelona
Alliberem el barri! Performance "Les dones som subjectes"
Institut Quatre Cantons