Skip to main content

Seguretat en l’espai virtual i prevenció de les violències masclistes a les xarxes

Descripció

Selecció de recursos sobre la seguretat en les pantalles així com la prevenció de violències a les xarxes socials virtuals, dirigits especialment a la comunitat educativa, però també a la ciutadania en general.

 

Informes i guies

Informe sobre violències de gènere en línia: Aquest informe elaborat per Pikara Magazine conjuntament amb l’advocada Laia Serra, és rulstat d'unes jornades que van organitzar per debatre de quines maneres les violències digitals afecten la participació política de les dones.

Kit contra les violències masclistes online: Un kit elaborat per Donestech per cuidar-nos i conèixer quines violències masclistes podem trobar a la xarxa.

Guia de sexting seguro: Guia que facilita pautes per fer sexting de forma segura, de l'organizació brasilera de dones Coding Rights

Desconnectat de les violències en xarxes: Guia sobre les violències virtuals del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC)
 

Materials didàctics

Educant en l’ús de les pantalles: Material didactic dirigit a mares, pares i altres familiars de l'associació  "Educació per a l'Acció Crític"a (EdPAC).

Unfollow a les violències masclistes: Projecte educatiu enfocat a prevenir i abordar les violències masclistes i les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través dels entorns digitals.  (CNJC)

Si m’estima em donarà el seu password: Eines per treballar les violències de gènere 2.0  amb primària, de l'associació Candela per a la Investigació i Acció Comunitària.

Si m’estima em donarà el seu password:  Eines per treballar les violències de gènere 2.0 amb secundària de l'associació Candela .
 

Material audiovisual

Què és sextorsió de  "Pantallas Amigas".

 

Altres recursos

SobrePantalles:  Web de prevenció, informació i reflexió sobre usos 2.0, una iniciativa del Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers.

Capítol “El món virtual. Amor, control i violències 2.0” En el llibre Relacions de gènere entre joves i adolescents. Com intervenir quan hi ha violència?, coordinat per Maria Freixanet.

 

Autoria

Teixim Xarxes

Temàtica
Ciberassetjament
Sexualitats
Àmbit
Mitjans de comunicació
Normatives i protocols
TIC
Xarxes socials
Públics
Ciutadania
Docents i professionals
Familiars
Joves
Comparteix-ho

col·laboracions

Punts Liles
Districte d'Horta - Guinardó. Ajuntament de Barcelona
Alliberem el barri! Performance "Les dones som subjectes"
Institut Quatre Cantons

More Contents

Mateixa temàtica

Ajuntament de Barcelona. Districte de l'Eixample
Plataforma unitària contra les violències de gènere
Plataforma unitària contra les violències de gènere